Trender för möten och events 2018

2018 Meetings & Events Future Trends report finns nu tillgänglig. I rapporten granskas den globala situationen samt regionala skillnader, men även trender i branschen och till sist rekommendationer för ert M&E program.

Pernilla Andrén, Regional Director for Eastern Europe and the Nordic Zone, CWT Meetings & Events

Vi träffade vår Regional Director för Eastern Europe och Nordic Zone, Pernilla Andrén för att ta del av hennes tankar inför 2018.

Vilka Meetings & Events trender ser du speciellt för de nordiska länderna?

Just nu är det mycket uppmärksamhet kring tekniska lösningar inom M&E och då speciellt sådant som förbättrar upplevelsen för mötesdeltagaren. Även verktyg som är sammankopplade med sociala medier som kan påverka mötet positivt. Vi ser även att inköpare blir mer och mer involverade när företagen ser över sina M&E investeringar. De säkerställer att företaget får bäst valuta för pengarna.

Vilka är M&E’s top destinationer i Norden?

Det blir allt vanligare att mötena hålls närmare hemma marknaden. Så för Norden är Stockholm den största destinationen.

Choosing your destination meetings and events

Vilken destination skulle du rekommendera här i den norra delen av världen för närvarande?

Då skulle jag säga någon av de baltiska länderna. Fantastiska destinationer med intressant historia, bra hotell- och konferensanläggningar och så klart – väldigt prisvärt.

Vilka prioriteringar skulle du vilja att de nordiska kunderna förhåller sig till när de väljer destinationer för sina möten och events?

Säkerhet och trygghet
Vi lever i en osäker värld så självklart måste säkerhetsaspekten vara top of mind. Med några små åtgärder kan du minimera riskerna väldigt mycket. Exempelvis kan du säkerställa var alla mötesdeltagarna befinner sig genom att boka alla via en och samma kanal.
Den senaste tiden har det blivit väldigt tydligt att inte längre existerar några destinationer som är 100 % säkra. Vi har sett att slumpmässiga terroristattacker även kan ske i Norden. Dock anses de nordiska städerna fortfarande tillhöra de mer säkra destinationerna. safety och security meetings & events


Ert möte är en investering, så säkerställ att ni har en noggrann budget och vet vad ni betalar för.  Ett sätt att säkerställa detta är att boka i god tid innan eventet, både flyg och anläggningar är väldigt säsongsberoende. Var öppen för att ändra datum för att på så sätt kunna infria era förväntningar.

En stor kostnad när ni investerar i ett möte är era deltagares tid, se till att boka flyg som är tidseffektiva.

Vad är ditt råd för att skapa engagerande möten och events i ”en värld av distraktioner”?

Väldigt enkelt, se till att interagera med deltagarna före, under och efter mötet. Innan för att se vilka förväntningar som finns, använd teknik och olika metoder för att öka interaktiviteten under mötet och följ upp aktiviteter efter mötet. Var inte rädd för att interagera med dina mötesdeltagare, vi vill alla bli sedda och igenkända. Känslan när ett team jobbar tillsammans är fantastisk.

Engaging eventsVi har hört talas om ’virtual reality’ som det nya, men hur kommer det i realiteten att förändra våra möten och events?

Inom den närmsta framtiden kommer vi fortfarande vilja ha möten face2face. För några år sedan var videomöten ”det nya svarta”. Vilket fungerar alldeles utmärkt för mindre möten där deltagarna känner varandra. Men fortfarande är inget så starkt som det fysiska mötet där man ses “live”. Alla vi som är frekventa mötesdeltagare vet att i pauserna, vid lunch eller över en kopp kaffe – det är då det verkligen händer. Och det kan du inte göra virtuellt. Vi är sociala individer. Vi behöver ses för att växa, utvecklas och bli engagerade.

 

Event checklista

Event interaction