Tips om hur du får din favoritplats

Då du reser är du antingen en “gångaddikt” eller “fönsteraddikt”. Oberoende av vilken din preferens är, kan de här fyra tipsen säkra sig ditt favoritsäte:

  1. Lojalitet har betydelse – Beroende på flygbolaget kan ett stamkundsmedlemskap ge dem som flyger i turistklass möjlighet till en bättre plats. Checka ifall ett annat flygbolag har ett codeshareavtal med ditt bolag, då kan ditt kort kanske också fungera hos dem.
  2. Checka in på flygplatsen – Någon gång händer det att fönsterplatser kommer till på grund av avbokningar. Om du använder en self-servicekiosk kan du ofta kolla upp urvalet av säten och byta till ett annat.
  3. Betala för det – De flesta flygbolagen låter dig välja din plats då du bokar din resa på nätet. Klicka på en knapp som säger någonting i stil med ”pick my seats”. Om du har anslutningsflyg, klicka på ”next flight” och då kan du välja plats också på det planet.
  4. Hör dig för – Om du inte har säkrat den plats du önskar före du går genom säkerhetskontrollen, gå då till boarding gaten i god tid och fråga om det finns en möjlighet att byta. Om detta in lyckas, kan du alltid se dig om efter folk som reser ensamma. Det kan aldrig göra någon skada att fråga om de vill byta.

Avainsanat: , , ,