Insikter om resor och möten

Insikter om resor och möten

 

CWT undersöker och analyserar trender inom affärsresebranschen. Med hjälp av undersökningsdata, prognoser, trend- och marknadsinformation hjälper vi ert företag att förbättra administrationen och effektiviteten för affärsresorna.

Här hittar du de nyaste och intressantaste undersökningarna, och material inom affärsresebranschen. Ladda ner, läs och fråga efter mer information!

 

Enligt 2018 Global Travel Forecast från Carlson Wagonlit Travel och GBTA Foundation förväntas priserna på resor stiga markant det kommande året, en ökning på nästan 4% inom några sektorer. Priserna på flyg, hotell och hyrbilar stiger på grund av ökad inflation, högre oljepriser och nya tillväxtmarknader.

2018 Global Travel Forecast visar, att de globala flygpriserna väntas stiga med 3,5% 2018; hotellpriserna ökar med 3,7%. Priserna på taxi, tåg, bil och bussar ökar endast 0,6%, vilket är markant lägre än den förväntade inflationen på 3% 2018.

Download

CWT Studie: Driving Success in Strategic Meetings Management

Den här studien har genomförts av Carlson Wagonlit Travel(CWT)och The BTN
Group från januari – maj 2016 med hjälp av globala experter och intressenter inom Strategic Meetings Management. De fick också stöd från Carlson Wagonlit Travel’s mötesverksamhet; CWT Meeting & Events.

Rapporten ger läsaren en fördjupning inom Strategic Meetings Management (SMM)och belyser utmaningarna och fördelarna med att implementera detta i sin organisation. Du får också ta del av utvalda ”best practices” som rekommenderas av företag som framgångsrikt implementerat ett SMM program.

Download

Kombinera affärsresan med privatresan
– en kvantitativ titt på bleisure fenomenet

Upptäck hur bleisure trender kan mätas och hur de är beroende av resenärens demografiska segment samt vilka två städer han/hon reser emellan.

Att addera några dagar fritid i samband med en affärsresa kanske låter som ett relativt nytt fenomen. Men den studie som Carlson Wagonlit Travel’s Solutions Group har genomfört på 29 miljoner affärsresor visar att antalet bleisure (business och leisure i samma resa) har varit de samma de senaste fem åren.
Resultatet visar också att en av fem affärsresenärer gör bleisure-resor varje år, vilket står för 7 % av samtliga genomförda affärsresor.

Download

Nyfiken på hur resepriserna kommer att se ut i 2017?

För tredje året i rad producerar Global Business Travel Association (GBTA) och Carlson Wagonlit Travel (CWT) den gemensamma rapporten, 2017 Global Travel Price Outlook.

Med följande höjdpunkter;

  • Ekonomisk överblick för att sätta resepriser i ett sammanhang
  • Förståelse för valuta och inflation på de största marknaderna
  • Prisprognos för flyg, hotell, hyrbil och möten och events
  • Rekommendationer för hur du lyckas med ditt företags reseprogram under 2017
Download

Det skiljer sig mellan män och kvinnor och hur vi bokar affärsresor

Ta reda på hur bokningsbeteendet varierar beroende på hur gamla du är, mellan manligt och kvinnligt samt hur ofta du reser. Vad har detta för finansiell inverkan för ditt företag?

Den här rapporten har genomförts i samarbete mellan CWT Solutions Group och Dr. J. Donna (Ohio State University) och Dr. G. Veramendi (Arizona State University).

Download

Studien, Faster, Smarter, Better? fokuserar på hur den tekniska utvecklingen påverkar hanteringen av affärsresor på företagsnivå.

Med hjälp av experter i branschen, case-studier och forskningsmaterial kan vi se att resenärer och reseinköpare anpassar sig till ny teknologi och nya trender för att, på bästa vis, kunna dra nytta av nya verktyg och tjänster.

Läs och ta del av våra rekommendationer så du kan göra de mest grundade valen och fatta de bästa besluten. Ladda ner genast! (EN)

Download

White paper: Perspektiv på utveckling som påverkar affärsresebranschen

Delningsekonomin har kommit för att stanna – vad händer här näst? Tanken på att dela är inte ny, men online-marknadsplatser har nu skapat nya och enkla sätt som möjliggör ”delning” även i näringslivet. Än så länge syftar mestadels begreppet, delningsekonomi på individer som hyr tjänster eller saker från andra individer via tekniska plattformar som underlättar transaktionen.

Läs mer! Delningsekonomin är inte ett fenomen som kommer att ”gå över”. Det är däremot mindre klart vilken inverkan den har på affärsresenärer, och hur olika former av delningsekonomi kan integreras som en del av företagens strategi för affärsresor. Ladda ner White paper-rapporten här!

Download